De markante toren die vanaf de snelweg te zien is, is geïnspireerd door de traditionele Delfstblauwe tulpenvaas.
Met een woontoren van circa 124 appartementen en 2500 m² bruto vloeroppervlakte aan commerciële ruimten, 3800 m² BVO aan bedrijfsruimten, circa 300 gebouwde parkeerplaatsen, 56 studio appartementen, 37 stadswoningen aan de campus en 55 grondgebonden woningen aan de gracht, is het een uitgebreid plan wat de komende jaren tot ontwikkeling en realisatie zal worden gebracht. Een prachtig project waar Delft trots op kan zijn.
In het project De Staal zijn verschillende duurzame oplossingen toegepast zoals:
- Zonnepanelen;
- Eigen bodemwarmtebronnen en warmtepompen voor verwarming én koeling;
- Regenwater komt deels in reservoirs om te gebruiken in de tuin;
- Elektrische laadpalen;
- Groene zone voor biodiversiteit, luchtzuivering en waterberging;
- Boezemwater van de Stille Putten komt De Staal in;
- Woningen met hoogwaardige isolatieschil;
Bewoners en omgeving: vanaf het eerste moment van de planopzet/voorbereiding is transparantie gegeven en geweest voor de omgeving en stakeholders in de projectinformatie. Dit is gedaan via workshop(s) en de eigen website (open voor vragen en antwoorden). Daarin is tevens overleg over de bereikbaarheid en de veiligheid met/in de buurt besproken.
Aandeel risico: deze gebiedsontwikkeling is 100% risicodragend vanuit KlokHolding (KlokGroep en Novaform Vastgoedontwikkelaars) gerealiseerd.
Verantwoordelijk voor: planontwikkeling, omgevingsmanagement, project- en plancommunicatie en informatie in overleg met de gemeente.
Referenties: Gemeente Delft, projectleider mevrouw F. Bulut en/of wethouder mevrouw K. Schrederhof
Naar projectwebsite
Ambitie voor duurzaamheid en circulariteit
Met duurzame oplossingen van nu, maar dankzij circulaire bouw ook voorbereid op duurzame oplossingen van de toekomst. Met onder meer groen dat geluid van de snelweg tegenhoudt, water opvangt en de lucht zuivert.