Sleuteluitreiking Sports for Children.jpg
Sleuteluitreiking Sports for Children 1.jpg

Eerste Sports for Children sleutelhanger uitgereikt aan Laura Sengers en Rob Hermens door Bas Arnts (Novaform)

Alle verhalen

Het Novafonds steunt Stichting Sports for Children

12 september 2018
Novafonds
Dé droom van Stichting Sports for Children? Kinderen van allerlei nationaliteiten blij maken met mooi en degelijk sportmateriaal. Zo kunnen ze zorgeloos spelen en sporten en krijgen ze de kans om een eventuele sportdroom waar te maken. Een mooie ambitie waar het Novafonds graag aan bijdraagt! Het Novafonds is een initiatief van Novaform om sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen te ondersteunen.

Hoe maakt Sports for Children haar droom waar?

Oude gymtoestellen en andere sportmaterialen zoals bijvoorbeeld gymbokken, springpaarden, valmatten en houten banken worden opgehaald bij Nederlandse scholen en verzameld. Spullen die stuk zijn, worden opgeknapt en gerepareerd. Als alles weer tip top in orde is, vertrekt een volle vrachtwagen naar het buitenland met als eindbestemming sportverenigingen en scholen in Europa die zelf niet genoeg geld hebben om goed sportmateriaal te kopen.

Daarnaast wordt al het onbruikbare sportmateriaal gerecycled. Vanuit een sociale werkplaats worden prachtige, unieke producten gemaakt. Denk hierbij aan sporttassen, gemaakt van sportmatten en het leer van gymbokken, of een salontafel, gemaakt van een oude springkast. Van elk verkocht product gaat een gedeelte direct naar Stichting Sports for Children om het vervoer van de sportartikelen te bekostigen en wordt er direct bijgedragen aan de ambitie: Kinderen van allerlei nationaliteiten blij maken met mooi en degelijk sportmateriaal.

 

Een unieke sleutelhanger gemaakt van gerecycled sportmateriaal

De oplevering van een woning is een bijzonder moment. Om dit moment als een mooie herinnering tastbaar te maken, krijgen kopers van een nieuwbouwwoning van Novaform, vanaf nu bij hun sleutels een unieke sleutelhanger cadeau uit de collectie van Stichting Sports for Children. Deze sleutelhanger is gemaakt van gerecycled sportmateriaal.

Afgelopen woensdag 5 september 2018 was het zover en werd de eerste Sports for Children sleutelhanger officieel uitgereikt door Bas Arnts (projectontwikkelaar/directievoerder Novaform) aan de bewoners Laura Sengers en Rob Hermens. Laura en Rob zijn de trotse eigenaren van een prachtige twee-onder-een-kapwoning in het nieuwbouwproject Nieuwe Oogst-Repelakker in Zeeland (NB).

Meer weten over de ondersteuning van het Novafonds aan Stichting Sports for Children? Neem dan contact op.