startsein sloop De Weezenlanden -2015.jpg

Festiviteiten De Weezenlanden

sfeerimpressie sloop Weezenlanden Zwolle-2015.jpg
wethouder Vedelaar en Edwin Kolkhuis Tanke - Weezenlanden Zwolle.jpg

Edwin Kolkhuis Tanke met wethouder Vedelaar die het startsein gaf tijdens de festiviteiten

Alle verhalen

Feestelijke startsein sloopwerkzaamheden 'De Weezenlanden'

07 oktober 2015
Op woensdag 7 oktober jl. was het zover; onder toeziend oog van projectpartners, omwonenden en overige betrokkenen gaf de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar het officiële startsein voor de sloop van het voormalige ziekenhuis ‘De Weezenlanden' in Zwolle

De wethouder gaf het startsein door met een grote kraan een ‘hap’ uit het voormalige ziekenhuis te nemen. Op het moment van deze handeling schoot vanaf de eerste en tweede verdieping van het ziekenhuis vuurwerk en confetti de lucht in. Na afloop van deze officiële handeling werd er geproost op dit unieke project en kreeg iedereen als dank voor hun aanwezigheid een ‘Weezenlanden-Paraplu’ cadeau.

Wethouder Vedelaar stond tegenover RTV-Oost nog even stil bij dit unieke nieuwbouwproject aan de rand van het centrum van Zwolle: ‘In dit ziekenhuis liggen tal van herinneringen. Mensen zijn hier geboren, mensen zijn hier gestorven en heel veel mensen hebben hier dagelijks gewerkt. Er is hier lief en leed gedeeld en het is goed om je dat te beseffen op het moment dat dit gebouw plaats gaat maken voor een prachtige stedelijke ontwikkeling. Het is een fantastisch nieuwbouwproject, met verschillende woningen in verschillende prijscategorieën. Voor ieder wat wils.’

Een toelichting op de sloop
Projectontwikkelaar Paul van den Heuvel van Novaform Vastgoedontwikkelaars gaf tegenover RTV-Oost meer uitleg over de sloopwerkzaamheden: ‘De komende maanden zal het gebouw vanaf de buitenzijde gedeeltelijk ‘worden weggeknipt’. Hierdoor zal de geluidshinder – in tegenstelling tot de afgelopen maanden toen het gebouw aan de binnenkant met de hand werd gesloopt – iets toenemen. Gezien de nieuwe technieken waarmee gesloopt wordt, zal de geluidsoverlast echter tot een minimum beperkt worden. Uiteindelijk zal het volledige plan rond 2019 en 2020 voltooid zijn.

RTV-Oost maakte een sfeerimpressie van de feestelijke sloophandeling. Bekijk het videofragment hier. Ook Novaform vastgoedontwikkelaars maakte een sfeerimpressie van deze dag.