IMG_1145 Wieck grondwerk.jpg
Alle verhalen

De wind zit eronder bij Wieck

18 september 2020
Nieuwbouw Bewoners & omgeving Maatschappelijke ontwikkelingen
Hoe behoud je het zicht op en de bruikbaarheid van een molen, ondanks de komst van een geheel nieuwe woonwijk?

Normaal bouwen we hogere woningen, maar daarmee zouden we het zicht op en de windvang van de molen hinderen. In project Wieck (Valburg, gemeente Overbetuwe) hebben we deze vraag opgelost door middel van een slimme kapvorm in combinatie met een stedenbouwkundige opzet waarbij bepaalde assen vrij zijn gehouden van bebouwing.

En nu begonnen is met het grondwerk, is het zicht op de Valburgse molen 'Nieuw Leven' al direct een plaatje! De voorbereiding van de bouw is in volle gang. Nog even en dan is de molen ook omringd met nieuw leven. En al die toekomstige molenburen zullen na de oplevering een jaar lang 'vriend van de molen' zijn.