30141 - Ext 01 - Avond-small.jpg
30141 - Ext 03-small.jpg
30141 - Ext 02-small.jpg
30141 - Ext 05-small.jpg
30141-Int-01-Type-E-links-7e - LR.JPG
30141-Int-02-Type-K-8e - LR.JPG
30141-Int-03-Type-L1-8e - LR.JPG
30141-Int-07-Type-U-12e - LR.JPG
30141-Int-08-Type-Y-13e - LR.JPG
Alle projecten

N° 75 Coolsingel, Rotterdam

Binnenstedelijk Nieuwbouw Sloop Innovatie & ontwerp

113 appartementen koop/huur, commerciële ruimte en parkeerkelder

Wonen in hartje Rotterdam

In het voormalige kantoorgebouw 'De Utrecht' aan de Coolsingel, realiseren we een gebouw met commerciële ruimte en 113 appartementen en penthouses. Onder het gebouw komt een parkeergarage.

Op de plek van voormalig kantoorgebouw De Utrecht, wat gebouwd is in 1961 en ontworpen door architect J.J.P. Oud, wordt plaats gemaakt voor een nieuw, modern gebouw. De ontwerpen voor het nieuwe gebouw zijn gemaakt door Klunder Architecten.


De begane grond en eerste verdieping krijgen een commerciële invulling. Daarboven komen 11 lagen luxe appartementen. De appartementen variëren van circa 90 m2 tot 250 m2.

In totaal omvat het hele gebouw 113 woningen. Ongeveer de helft van de woningen is bestemd voor de particuliere verkoop en de andere helft is bestemd voor de huur. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met een ingang aan de achterzijde (Sint Luciastraat).

Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw is rekening gehouden met de historische kenmerken van het oude gebouw, zoals onder andere de schijven in blauw metselwerk aan de zijkanten van het huidige gebouw. De kunstwerken blijven bewaard. Ook zullen historische elementen uit het interieur worden meegenomen en op verschillende manieren zichtbaar worden.

Opdrachtgever
Novaform Vastgoedontwikkelaars
Architect
Klunder Architecten
Realisatie
Nog niet bekend
Constructeur
Bolwerk Weekers
Installatieadviseur
Feniks Installatie-adviseurs
Naar projectwebsite

Nieuwbouw met respect voor historie

De voormalige kantoorgevel wordt zo dicht mogelijk benaderd door de panorama-terrassen in de gevellijn een lichte glaspui te geven, met daarachter vouwpuien over de volle breedte van de woning. Daarnaast blijven de schijven in blauw metselwerk aan de zijkanten van het huidige gebouw bewaard, inclusief de kunstwerken. Ook zullen historische kenmerken in het interieur op verschillende manieren zichtbaar worden.