KlokGroep_Belvedere_Hilversum_Mei2018_BASE_07_s.jpg
KlokGroep_Belvedere_BASE_12.jpg
KlokGroep_Belvedere_BASE_03.jpg
KlokGroep_Belvedere_BASE_07.jpg
KlokGroep_Belvedere_BASE_11.jpg
KlokGroep_Belvedere_Hilversum_Nov2017_BASE_05.jpg
KlokGroep_Belvedere_Hilversum_Mei2018_BASE_03_s.jpg
KlokGroep_Belvedere_Hilversum_Mei2018_BASE_09_s.jpg
Alle verhalen

Belvedère genomineerd voor Hilversumse Architectuurprijs

07 maart 2019
Samenwerken
Het Belvedère appartementencomplex aan het Oostereind in Hilversum is genomineerd door Stichting Hilversumse Architectuurprijs. René van Zuuk Architecten heeft een bijzonder ontwerp gemaakt wat heeft geresulteerd in een prachtig, bijzonder architectonisch gebouw. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trotst op!

De Hilversumse Architectuurprijs
Sinds 2009 wordt er eens in de twee jaar een onderscheiding toegekend aan ontwerpers van bouwwerken die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. Er is een Vakprijs en een Publieksprijs die de stichting uitreikt. Dit jaar zijn er 10 projecten genomineerd die in 2017 en 2018 zijn opgeleverd. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 11 april in de Burgerzaal van het Hilversumse Raadhuis.

Het gebouw
Om de verkoop van het appartementencomplex mogelijk te maken, paste Novaform in samenwerking met René van Zuuk het appartementencomplex aan naar de wensen van belegger Altera Vastgoed. Het gebouw telt 10 verdiepingen met in totaal 55 appartementen. De projectnaam Belvedère verwijst naar het fenomenale uitzicht over Hilversum en de bosrijke omgeving.

Wat de woontoren zo bijzonder maakt, is de opvallende ‘vaasvorm’. Het markante gebouw begint onderaan smal en wordt naar boven toe gelijkmatig breder.  

Wilt u uw stem uitbrengen? Dan kan dit via de website van Stichting Hilversumse Architectuurprijs. Hier leest u ook meer informatie.